Янев: Кой реди проектокабинета на „Има такъв народ“?

Янев: Кой реди проектокабинета на „Има такъв народ“?
A A+ A++ A

Усещането, че политическите процеси не протичат в обичайната си демократична логика, е осезаемо. Това коментира служебният премиер Стефан Янев преди заседанието на Министерския съвет.

„Гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроса. На първо място, кой определя приоритетите, кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото изграждане и формиране. Имат право да знаят и да разбират логиката за провеждането на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство“, смята служебният премиер.

Според него това е важно най-малко в два аспекта - това е връзката между политическите партии, политическото представителство и гражданите, които са техните избиратели. „Тази връзка трябва да е ясна, ефективна и да съществува“, посочи Стефан Янев.

„От друга страна, последователността в действията и в политическото говорене е именно онзи предсказуем и необходим елемент от тази връзка между граждани, избиратели и политическите партии, която, ако не съществува или ако не е устойчива, се наказва от избирателите“, отбеляза той, цитиран от bTV.

#Янев #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »