Стефан Янев пристигна в Старосел

Вътрешна политика | 5 август 2021, четвъртък / 16:30| Показвания:Премиерът Стефан Янев пристигна в хисарското село Старосел. Той заяви, че общините в цялата страна трябва да се вземат превантивни мерки, за да се предотврати появата на пожари. На място Янев се запознава със ситуацията във връзка с големия пожар там. 

Разследавне на причините за пожара започна Районната прокуратура в Пловдив. Припомням, пламъците погълнаха шест къщи и селскосотпанска барака, както и близо 2 хиляди декара обща площа, 300 от които са горски фонд, а останалото частни и общински земи. До момента по делото е извършен оглед на място, разпитват се свидетели и ще бъде назначена пожаро-техническа експертиза. 

Междувременно  Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив съобщи, че тепърва се очаква пробив при пожара в гората над Старосел, температурите започват да се покачват, намокреният вчера терен вече е сух и екипите ни продължават да дежурят на място и при необходимост да потушават евентуални нови огнища

Огледите за установяване на щетите  се очаква да започнат до дни, тъй като все още потушаването на огъня не е приключило окончателно, съобщи кметът на Хисаря Пенка Ганева във връзка с обявеното частично бедствено положение.

Продължава оказването и на психологическа подкрепа на хората , останали без къщи. С тях се срещат психолози от Българския червен кръст, каза директорът на областната структура на организацията Таня Георгиева.

Все още няма яснота кога и по какъв начин ще бъде разкрита сметка за набиране на средства за потърпевшите жители на селото, уточни кметът Матея Грудев. 

Източник и снимка: Радио Пловдив, Димитър Владимиров


Обратно  

Търсене

Търси