Манолова: Държавата не е шоупрограма, хората очакват резултати

Манолова: Държавата не е шоупрограма, хората очакват резултати
A A+ A++ A

"Държавата не е шоупрограма, българите очакват правителство и стабилност, а не хора без опит начело на държавата", заяви Мая Манолова в декларация от името на „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Тя упрекна "Има такъв народ", че са превърнали българските граждани в заложници на политическите си интереси.

"Заради тях 45-тото Народно събрание завърши след само девет дни работа. Сега отново ни тласка към разпускане същата политическа сила. Ние не искаме да угодим на такава прищявка, гражданите също не искат трети избори. Техният проблем не е да ходят на избори докато партиите, получат резултатите и партньорите, които са им удобни, техният проблем са ниските доходи, четвъртата вълна на ковид. Техният проблем е липсата на подкрепа за домакинствата и бизнеса, скока на тока, на парното, на водата, които ги изправят пред икономическо бедствие", категорична бе тя.

"До кога ще продължава всичко това? Докато им хареса броя на депутатите им ли?", запита още Мая Манолова. И призова: "Стига излъчване на премиери от телевизионни кастинги!".

"Няма да има гнездо на сокола и в този парламент", каза още председателката на ПГ на ИБГНИ. "Питате къде видяхме дългата ръка на ДПС и е време да отговорим - в разочароващата покана на ИТН към ДПС да участват наравно с партиите на протеста в преговорите. Тихомълком, през задната врата, което хората по протестите приеха като плесница през лицето. В координираната атака на ГЕРБ, ДПС и на ИТН срещу успешните министри от служебното правителство дългата ръка на ГЕРБ и ДПС е и в комисията "Буджака". Комисията, която след малко ще обсъждате. Комисия, която беше внесена с подписите на ГЕРБ, ИТН и ДПС и включена извънредно в програмата на парламента. Затова ли бяха протестите?", каза още Манолова.

"Време е да се вземем в ръце. Това е Народното събрание, не е детска градина, не е махленска сбирка, не е шоу програма. Цяла България ни гледа. Хората очакват решение на проблемите си, очакват стабилно правителство, а не партийни сглобки и не хора без опит и без подготовка, начело на държавата", се казва още в декларацията.

„Изправи се БГ! Ние идваме“ за пореден път призова да се вземе решение за оставане на служебното правителство като редовно.

"Единствената проява на разум е ИТН да подкрепи президента Радев за следващ мандат, като последният символ на протестите, с който не сте се подиграли. Ние ще положим всички усилия нашата парламентарна група, за да се сформира правителство с третия мандат, независимо от това на кого ще бъде даден той", подчерта още Манолова.

#Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"