Симов, БСП: С третия мандат може да бъде съставено правителство

Симов, БСП: С третия мандат може да бъде съставено правителство
A A+ A++ A

„Длъжни сме да направим актуализация на бюджета – настоявахме го още в предишния парламент. Сега това е задължително, защото предстоят голям брой проблеми, които трябва да бъдат решени. Парламентът съществува, за да решава проблеми. Разчитаме на отговорността на партиите, които искат промяна.“ Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България“ Александър Симов по Нова телевизия.

Той подчерта, че с третия мандат може да бъде съставено правителство, дори и с кратък срок на действие. По повод позициите на "Демократична България" социалистът смята, че в момента има по-важни неща от това да бъдат поставяни претенции кой ще предложи кабинет – по-важно е общото разбиране, че третият мандат трябва да се реализира.

„БСП ще инициира дискусия между всички парламентарно представено партии без ГЕРБ и ДПС, за да видим къде може да бъде постигнато съгласие. Крайно време е здравият разум да надделее. Ние сме партията, която може да направи тази дискусия“, смята още Симов, като подчерта, че по време на преговорите левицата вече го е доказала.

На въпрос за подкрепата на Румен Радев от ИТН, Симов коментира, че колкото повече партии го подкрепят, толкова по-добре.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »