След бурните скандали вчера: Депутатите изслушват енергийния министър Андрей Живков

След бурните скандали вчера: Депутатите изслушват енергийния министър Андрей Живков
A A+ A++ A

Политическите нападки и личните обиди задълбочиха разделението между партиите в парламента. През вчерашния ден напрежението се засили, а в крайна сметка се стигна до момента, в който нито има формирано редовно правителство, нито е ясно може ли това въобще да стане. Ситуацията в 46-тото Народно събрание изглежда все по-усложнена.

На този фон - без правителство и без редовни комисии - депутатите продължават работата си с изслушването на енергийния министър Андрей Живков. По искане на Иван Хиновски от "Има такъв народ" (ИТН) и група народни представите той трябва да докладва за актуалното икономическо състояние на оператора на националната газопреносна мрежа - търговското дружество „БУЛГАРТРАНСГАЗ“ и предприетите действия от страна на министерството на важни липсващи документи и за съхраняване на наличната документация свързана с проекта „Балкански поток“.

Живков ще говори и за действията на Министерство на енергетиката и на „БЕХ“ ЕАД за овладяване на ликвидната криза на Българската независима електроенергийна борса в периода 2-4 август 2021 година и възстановяване на цената на търгуваната електроенергия на нива от преди този период.

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници