Поредно отлагане на постоянните парламентарни комисии

Поредно отлагане на постоянните парламентарни комисии
A A+ A++ A

Председателският съвет е обсъдил тази сутрин създаването на постоянни комисии, но все още няма пълно съгласие по състава им. Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Ива Митева. Тя се надява все пак следващата сряда точката да бъде в програмата за работа на депутатите.

Създаването на постоянните комисии се отлага, а 46-ият парламент стартира работата си на 21 юли. За сметка на това бяха създадени няколко временнни комисии, чиито срок на действие е ограничен. Сред тях са Временна комисия за напрежението на територията на Лесопарк "Росенец", Временна комисия по ревизията, Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР по време на антиправителствените протести и др.

Заради невъзможността да се формира редовно правителство с мандата на най-голямата парламентарна група "Има такъв народ" (ИТН), все повече се говори и дали животът на 46-ия парламент ще е достатъчно дълъг, за да има необходимост от постоянни комисии. Служебното правителство обаче настоява депутатите да се заемат с искането за актуализация на бюджета, което налага най-малкото да има постоянна комисия по бюджет и финанси. В тази връзка отказът или отлагането на постоянните комисии буди тревога за социално-икономическите мерки, за които трябва да се прекроят държавните финанси.

Наесен пък по традиция предстои обсъждането за бюджета за следващата година.

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"