Ще има ли последици след скандалa с полицейско насилие?

Ще има ли последици след скандалa с полицейско насилие?
A A+ A++ A

Тези кадри категорично показват, че полицаите нанасят побой върху младежи. По Наказателния кодекс това представлява престъпление. Ние нямаме медицинските експертизи, но това вероятно са леки телесни повреди. Те също са увреждане на човешкото здраве. Освен това има и потъпкване на достойнството. Потъпква се и законът, защото той казва, че държавата брани живота, здравето, честта и достойнството на гражданите ”. Това заяви в ефира на NOVA адвокат Марин Марковски.

Според него от видяното на записите се вижда, че задържаните продължават да бъдат бити въпреки че те вече не представляват риск.

„Това е да се унижи и да се смачка психически. Да бъде докаран до състояние, в което да се чувства съсипан и уплашен. Следват психози и неща, които са свързани с много тежки преживявания”, добавя адвокатът.

„Не смятам, че трябва да се спре да се говори за това садистично снимане на момичето под колоните на МС. Беззащитни хора, които не могат да бъдат никаква заплаха са били малтретирани.  Това не бяха действия на полицаи, а действия на бандити с полицейски униформи. Имаше и един садист, който снимаше”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” адвокат Михаил Екимджиев.

Той добави, че е важно да се провери дали тези хора са били полицаи или други частни охранители облечени в униформи.

#полиция #насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"