Казусът с Кирил Петков: ГЕРБ искат да бъде показано нотариална заверената молба за канадско гражданство на министъра

Казусът с Кирил Петков: ГЕРБ искат да бъде показано нотариална заверената молба за канадско гражданство на министъра
A A+ A++ A

ГЕРБ призова Кирил Петков да покаже нотариално заверената молба за канадското си гражданство, тъй като те подозират, че той все още е „поданик на британската кралица“. Те излязоха и с първи думи след срещата с президента Румен Радев:

„Убедени сме, че ще се даде възможност максимално бързо да се създаде правителство от партиите, които са заявили готовност. Говоря за ДБ, БСП и ИБГНИ. Считаме, че е важно да се състави правителство, зад което да застане парламентарно мнозинство. Кризите, пред които е изправена България, не могат да протакат конституционни процедури, именно на това обърнахме внимание на президента и вицепрезидента. Няма да използваме конституционни срок за консултации, ще върнем мандата“, категорична бе Десислава Атанасова.

„Говорихме и за темите, които и вчера се обсъждаха. Знаете, че становището на парламентарно представените групи е, че мястото за актуализацията на бюджета е в НС и тя не може да бъде обвързана с мандата“, допълни тя.

Говорено е и за казуса с Кирил Петков, като темата трябва да бъде погледната от президента, заявиха от ГЕРБ. Те искат да се извърши проверка от президентската институция относно двойното гражданство на служебния министър.

„Апелираме париите, които считат себе си за алтернатива, да поемат отговорност“, заяви Атанасова и допълни :

„Ако конституционния съд уважи нашия иск, той ще обяви противоконституционност на частта с слагането на Кирил Петков за министър. Всеки кандидат трябва да отговаря на определени изисквания. Струват ми се неадекватни изявленията на Петков по сутрешните блокове“.

"Отговорността от месец март не е в ръцете на ГЕРБ, когато ние я носихме – ясно я съзнавахме и имахме отговор на всеки въпрос. Българският избирател посочи ИТН на 11 юли за партията победител, те отказаха да носят отговорност. Останалите, които  следват само принципа „да махнем ГЕРБ, пък после ще видим“, заявиха от партията.

„Българското общество е тежко разделено, никому не е дадено правото да изчегъртат други. Надявам се, че ако стане така с третия мандат отново да има провал и да няма кабинет, то тогава в следващата кампания партиите ще помъдреят, за да създадем среща, в която можем да си говорим нормално в следващия Парламент“, заяви Даниел Митов.

Той призова Кирил Петков да покаже канадското си гражданство, за да се види кой нотариус го е заверил.

Даниел Митев иронично попита защо е била тази бърза смяна на ръководителите на служби и дали е правено целенасочено с идеята да се прикрие дали определени министри отговарят на условията.

 

 
 

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"