Всеки трети в София се ваксинира в моловете

Всеки трети в София се ваксинира в моловете
A A+ A++ A

Над 30% от ваксинациите във временните ваксинационни пунктове в София са били направени в Paradise Center и Serdika Center. През изминалия уикенд ваксинираните в двата мола са 100% повече в сравнение с първия работен уикенд на двата мобилни пункта през юни.

Търговските центрове отвориха мобилни станции в началото на лятото и се нареждат сред най-предпочитаните локации от хората, желаещи да се ваксинират. Мобилните пунктове за ваксинация срещу COVID-19 ще продължат да бъдат достъпни за гражданите през всички уикенди до края на месец август. Работното им време е от 13:00 до 18:00 часа, а желаещите отново ще могат да избират между ваксините на Pfizer-BioNTech, Moderna, Janssen и Astra Zeneca.

Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация. „Над 13 хил. граждани са ваксинирани в мобилните ваксинационни пунктове на Столична община за последните месеци. Благодарим на нашите партньори от Serdika Center и Paradise Center за подкрепата и активното участие в кампанията с разкриване на пунктове на тяхна територия. Медицинските екипи в пунктовете са от общинските болници и ДКЦ-а, а ваксините се осигуряват с помощта на Столичната РЗИ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община", споделиха от Столична Община.

Разкриването на пунктове за ваксинация в Paradise Center и Serdika Center е в подкрепа на имунизационната кампания в град София и в продължение на усилията и инициативите от страна на търговските центрове в борбата с разпространението на COVID-19. В обектите се спазват строго всички установени международни стандарти за безопасност и се прилагат редица мерки за сигурност с доказана ефективност – задължително носене на маски, регулярна дезинфекция на общите части, засилена охрана, информационна кампания на място, маркировка за спазване на дистанция и много други.

#ваксина #мол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »