Биков оглави комисията по културата и медиите в НС и нета прегря от бурни реакции

Биков оглави комисията по културата и медиите в НС и нета прегря от бурни реакции
A A+ A++ A

Депутат на ГЕРБ-СДС Тома Биков оглави комисията по културата и медиите в Народното събрание. Предшественик на Биков беше Вежди Рашидов.

Тома Биков завършва „актьорство за драматичен театър“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Магистър по политология от СУ „Св. Климент Охридски“. От 2002 до 2005 година работи като актьор в Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора.

От 2006 до 2010 година е журналист и автор на политически коментари във вестник „Гласове“. През 2008 година е редактор в сутрешния блок на БНТ, а след това водещ на предаване в телевизия RЕ-TV. От 2010 до 2012 година е главен редактор на сайта glasove.com.

В социалните мрежи не закъсняха и реакциите:

"Спомняте ли си какви викове и подскоци имаше, когато за същия пост преди години беше предложен Слави Бинев? Тогава не мина, ама сега стана. И това означава само едно – на актуалните народни избраници им е през накривената шапка и през пълния стомах за културата и медиите.

Как ви се струва – дали това можеше да стане в Народно събрание, в което депутати бяха Валери Петров, Йордан Радичков, Георги Мишев, Петър Слабаков, Васил Михайлов?"

Николай Милчев

"Начело на Комисията по култура и медии, която и аз съм оглавявал, е избран Тома Биков. Нищо свято не остана…"

Иво Атанасов

"Радвам се, че депутатите си раздадоха шефски позиции на разните там комисии. За момент се бях притеснил, че не искат никакви постове. Най-много ме впечатли новият председател на комисията по култура и медии. Напълно логичен и професионален избор - това Биков е култура, посадена и отгледана в медиите."

Радослав Бимбалов

#Биков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"