Манолова: Изисква се да спрем с политическия инат, трябва да има правителство

Манолова: Изисква се да спрем с политическия инат, трябва да има правителство
A A+ A++ A

Отговорността на партиите пред българския народ трябва да е по-висока от партийния интерес  Гранична полиция трябва да бъде подкрепена, пожарната също. Най-безотговорното е да останат без подкрепа. Ще направим разговори извън формаците извън ГЕРБ и ДПС. Хората искат правителство поне до пролетта, докато се решат тежките проблеми, така че отговорността изисква да спрем с политическия инат и дребните партийни сметки и да помислим за българския народ. Това заяви председателят на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова в кулоарите на парламента.

"Положих усилия да има кабинет с първия мандат, с ядро от партиите на протеста, но моят призив и призивът на ИБГНИ да има ясни приоритети, гарантирани със срокове, писмено споразумение с подписи, да има предвимост и публичност, щяхме да подкрепим кабинета на ИТН", посочи Манолова. 

"Сега можем да поправим грешката не заради партиите, а заради хората. Нека да положим усилия, да пренебрегне егото си и високомерието си. Ще предложим да проведем разговори, всяка парламентарна формация има връзка с избирателите си и всеки може да насочва поведението си спрямо очакванията на хората. Проблемите могат да се решат чрез парламента, актуализацията на бюджета и чрез излъчване на правителство, подкрепа за мигрантската криза и институциите, които ще се борят с нея", коментира Манолова.

Тя посочи, че още в петък или в началото на следващата седмица ще поканят парламентарните формациите на разговори, но без ГЕРБ и ДПС.

Трябва да актуализираме бюджета, преди да е връчен третия мандат, който е кризисен. Няма конституционен срок за връчването на втория мандат и партиите им трябва да се заемат с бюджета, заяви Манолова.

#Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"