Атанасова: Идеята за кабинет с третия мандат е налудничава

Атанасова: Идеята за кабинет с третия мандат е налудничава
A A+ A++ A

Да не се прави правителство с третия мандат, което да работи до пролетта, а да се отиде на избори и след тях да се направи кабинет, който да управлява 4 г. Това е най-добрият вариант според ГЕРБ, стана ясно от изказване на председателя на парламентарната група Десислава Атанасова.

Запитана как гледа на идеята за кабинет с третия мандат, който да работи до пролетта, тя каза: "Тази идея ми се струва доста налудничава, защото редовно правителство се избира за 4-годишен мандат, не за някакви други срокове, вписани в някакъв проект на решение. В този смисъл на България й е нужно редовно правителство, което да взема решения и да носи отговорност".

"Предстои да се отговори не само на всички тежки кризи, които очевидно служебното правителство не може да управлява. Предстои да се гласува и изработи бюджет за следващата година и много, много други въпроси, които очевидно служебното правителство не е добре да прави, защото след това не е ясно нито кой ще управлява средствата, нито как ще се харчат, нито дали българските граждани искат назначено от президента служебно правителство да управлява страната", категорична бе тя.

 

 

#Атанасова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"