Мега скандал! Шефът на РЗИ-Враца обижда каруцарски хора, които не искат да се ваксинират

Мега скандал! Шефът на РЗИ-Враца обижда каруцарски хора, които не искат да се ваксинират
A A+ A++ A

Як скандал с участието на директора на РЗИ-Враца Орлин Димитров бушува от събота в социалните мрежи.

Поводът за създаденото напрежение е негов пост във фейсбук групата „Да се преброим като врачани!!!“, в който той агитира хората да се ваксинират. В него Димитров малко заплашително пише „Ваксинирайте се, не чакайте!“ и с това предизвиква недоволството на останалите.

Още в първия коментар мъж пише нецензурни думи по повод публикувания призив. Изненадващо, без всякакви задръжки, директорът на РЗИ-Враца Орлин Димитров му отговаря по удивително просташки начин. В дискусията се включват още хора, като шефът на регионалната инспекция продължава да се защитава чрез невероятно вулгарен език, без да пести използваните цинизми. През цялото време държавният служител обижда останалите участници в дискусията, без лично да познава поне един от тях. По тази причина един от коментиращите пише, че ще подаде сигнал за безобразното му поведение и използван език до министъра на здравеопазването, на което шефът на РЗИ-Враца отговоря: „не ме назидавай, невеж гном. Може да уведомиш Президента, Омбудсмана и дори Светия синод на БПЦ“. В падението си Орлин Димитров стига дотам, че съветва свой опонент да си направи "ножка", за да се почувства одухотворен.

От публикуваните в галерията под текста копия на няколко негови коментара можете да добиете реална представа за морала и възпитанието на директора на РЗИ-Враца.

Във всяка бяла държава подобен скандал би завършил с подадена оставка от виновния държавен служител и поднесени извинения към обществото. В този случай обаче това едва ли ще се случи, тъй като става въпрос за самозабравил се чиновник, който смята, че временната позиция е вечна. Час по-скоро е необходимо служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров да уволни дисциплинарно компрометирания си служител и така да защити обществения интерес. Ако искаме да живеем в нормална държава, светкавичното премахване на подобни личности от важни позиции е повече от задължително. Министър Кацаров, ако сте принципен човек, дайте знак на врачани, че няма да търпите този циник начело на РЗИ-Враца. Българският данъкоплатец не желае да плаща заплата на чиновник, който го псува като каруцар.

#Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »