Манолова: Радев да свика консултации преди да връчи третия мандат

Манолова: Радев да свика консултации преди да връчи третия мандат
A A+ A++ A

Мая Манолова каза пред журналисти, че отправя призив към президента Румен Радев да инициира консултации преди петък, когато ще бъде връчен третия мандат за съставяне на правителство. 

"Ние сме готови за разговори и ще положим всички усилия за сформирането на правителство, което да преведе България пред задаващата се криза", каза Манолова.

"Дните до петък ще бъдат пропилени, а това е ценно политическо време за постигане на съгласие", каза още Мая Манолова. 

"Очевидно е, че БСП след ИТН, няма да участват в такива консултации, т.е. днете до петък, когато президентът каза, че ще връчи мандата, ще бъдат пропилени. Това е ценно политическо време за постигане на съгласие и търсене на компромиси, в което ние от "Изправи се БГ! Ние идваме!" сме готови да участваме", каза още Манолова.

"Очакването на хората е да бъдат направени компромиси и политическите лидери да преглътнат партийното си его, както и да загърбят дребните партийни сметки", смята Манолова.

"За нас няма значение коя ще е политическата формация, която би отправила покана за такива разговори. Не трябва да бъде загубен нито един ден. Затова призоваваме президента, както единствената институция, която демонстрира лидерство в трудна ситуация и която не предава интересите на българския народ, да свика разговори. Всички сме наясно, че трябва да има правителство. След като партийните лидери не могат да си преглътнат егото, разчитаме, че президентът ще прояви мъдрост и лидерство да инициира подобни консултации", допълни още тя.

"Абсурдно е да се твърди, че разговори между политически партии, при това публично, биха могли да противоречат на Конституцията", заяви Манолова.

#Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »