Слави Трифонов обиден: Като в любовта е - щом Корнелия не ни подкрепи - и ние няма

Слави Трифонов обиден: Като в любовта е - щом Корнелия не ни подкрепи - и ние няма
A A+ A++ A

Лидерът на партия Има такъв народ - Слави Трифонов, даде ексклузивно интервю пред БНТ и журналиста Бойко Василев. В първата си тв изява извън своята 7/8 ТВ шоуменът-политик преповтори своите тези, че е обиден, че другите партии не са ударили рамо на ИТН при опита им за съставяне на кабинет. Слави не успя да прикрие раздразнението си и заяви, че страната отива към трети парламентарни избори за годината, защото формацията му няма да гласува за правителство с третия мандат, който от сутринта е в БСП.

Интересното е, че интервюто Трифонов даде в изключително тъмно помещение (неговият офис) със спуснати щори нищо че материалът е бил заснет в 4 часа следобед - преди няколко часа. Явно здравословното състояние на лидера на ИТН никак не е добро. 

Той заяви, че ако се стигне до предсрочни парламентарни избори, е по-добре те да се проведат заедно с президентските.

"Възпитанието изисква, разбира се, да се отиде на среща, но причината да не подкрепим БСП е, че първо имаме много големи различия чисто като различни политически формации, БСП е лява формация. БСП за нас е партия от статуквото, БСП не ни подкрепи, когато имахме възможността да съставим правителство, БСП и самата Корнелия Нинова, заедно с нейния съвет, там как се казва висш или там какъвто беше там съвет, излезе и заяви, че няма да ни подкрепи", заяви Трифонов.

Логичният изход от ситуацията са избори 2 в 1, каза Трифонов.

"Защото много ходене на избори, много харчене на пари и хората според мен се изморяват така. Ще трябва да бъдат, ако и президентските избори бъдат в два тура, а не бъде избран президент още на първи тур, ще се ходи 3 пъти на избори", каза Трифонов.

"Ние сме разговаряли, водили сме преговори - първо аз съм последователен човек, г-н Василев, правя това, което съм казал, смятам, че това е правилно, че това е нормално и в човешките взаимоотношения още повече в политическите, където човек носи такива отговорности. Според мен човек трябва да прави това, което казва и да си държи на думата. Ние бяхме ясни, че с партиите на статуквото няма да правим каквато и да била колаборация или коалиция, или каквото и да било. Невъзможно с партията ГЕРБ, с нея е невъзможно и не бива. С партията ДПС, движението ДПС не бива също и е невъзможно. БСП би могла да бъде компромисна в това отношение и особено заради поведението ѝ напоследък, но така или иначе тя също е партия от статуквото и ние бяхме ясни, че всъщност основната подкрепа ни е необходима от така наречените партии на протеста", допълни Трифонов.

"Ние направихме разговори с тях - и с Христо Иванов, и с Мая Манолова. Говорих, попитах ги какво искат, какво има нужда, какво трябва да се направи. Те бяха ясни, че няма да подкрепят правителство на ИТН. Т.е. Христо Иванов каза: Ние няма да подкрепим. Казах: добре, къде съзираш тая дълга ръка на ДПС, това е нали... когато нещо не вярно, просто не е вярно, а не искам да го квалифицирам като още някакви други неща, звучи като слух, като някакво изработено предварително съставено, за да уязви или за да нанесе вреда.. просто няма. Аз не съм се виждал с никой от ДПС, няма никакви такива разговори, няма никакви, освен на политическата сцена в парламента, представители като политици, които там се срещат в парламента дали случайно или във връзка с това, което се случва в парламента", каза лидерът на "Има такъв народ".

Той беше категоричен, че никой не стои зад "Има такъв народ", освен техните гласоподаватели.

"Тази партия е съставена заради резултатите от референдума, който беше проведен. Ясна е нейната структура чисто организационно, аз съм този, който съм като гарант заради това, което представлявам в публичното пространство, никой не стои зад тази партия, освен нейните избиратели и аз", заяви Трифонов.

Допълни, че изцяло одобрява Румен Радев и приема, че той най-добре изпълва със съдържание представата му за президент.

По отношение на ваксините каза, че се е ваксинирал срещу COVID-19. Отхвърли твърденията, че от партията му "флиртуват" с антиваксърските настроения.

#Слави Трифонов #БСП #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »