"Аполония" почва днес в Созопол, над 50 събития са включени в програмата на фестивала

"Аполония" почва днес в Созопол, над 50 събития са включени в програмата на фестивала
A A+ A++ A

Тази вечер в Созопол ще бъдат открити Празниците на изкуствата „Аполония“. В Амфитеатъра на Града на спасението световно известният камерен ансамбъл „Софийски солисти“, който тази година чества своята 60-годишнина, ще даде начало на фестивала, който за втора поредна година ще се проведе изцяло на открито.

Събитието ще продължи до 6 септември.

„Аполония“ отново представя постиженията на българските творци в 37-ото издание на Празниците на изкуствата, което се открива тази вечер в Созопол.

"Над 50 събития са включени в програмата на фестивала. Те отново съчетават всички изкуства", каза артистичният директор на „Аполония“ Маргарита Димитрова.

„Имаме една прекрасна изложба на двора на художествената галерия, след това има повече от десет представяния на автори с новите им книги, имаме два майсторски класа, които ще проведем – на Александрина Пендачанска и на Георги Господинов“.

Десет литературни представяния, част от тях премиери, над 20 концерта с класическа музика, поп и джаз, четири театрални моноспектакъла и десет български филма ще бъдат представени в дните на фестивала.

„Аполония“ е символ на Созопол", каза кметът Тихомир Янакиев.

„Един фестивал с традиции, който последните десетилетия сме свикнали да отъждествяваме с града и обратното – градът с фестивала. Така че мога да кажа, че Созопол и „Аполония“ живеят в една прекрасна симбиоза“, допълни той.

Фестивалът ще се проведе на три открити сцени – в амфитеатъра, лятното кино и в двора на художествената галерия. Ще има и билети за правостоящи, за да се спазят  отстоянията за публиката.

Пред амфитеатъра ще бъде открит и ваксинационен пункт.

#Созопол #Аполония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »