Христо Иванов не се яви на срещата с БСП: Мандатът им е обречен!

Христо Иванов не се яви на срещата с БСП: Мандатът им е обречен!
A A+ A++ A

Демократична България" отказа да се яви на срещата с БСП. Според тях е станало ясно, че третият мандат няма да се реализира, научи NOVA.

“Тази среща просто няма предмет, защото при изначалната яснота, че мандат, даден на БСП, е обречен - това беше ясно, и при реалността, че мнозинство няма, тази среща се превръща в един предизборен пиар за г-жа Нинова”, каза председателят на парламентарната група на “Демократична България” Христо Иванов пред БНР.

Той посочи, че моментът, в който имаше шанс да се излъчи правителство, беше да започнат разговори, преди президентът да връчи мандата, и да се изработи формула за управление, която да бъде предложена на държавния глава. 

“Президентът даде ясен сигнал при консултациите между първия и втория мандат, че той е готов да чуе такова предложение. По някаква причина г-жа Нинова реши да блокира тази възможност, обяви я за противоконституционна, отказа разговор и всъщност тогава отпадна шансът с третия мандат да се случи нещо. След което той се превърна в, така да се каже, предизборен сценичен реквизит”, е мнението на Христо Иванов.

Той посочи, че в 46-ото Народно събрание трябва да се даде време да бъде приета актуализацията на държавния бюджет. Призова и за приемане на предложения от “Демократична България” проект за промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ), който предвижда закриване на специализираните съд и прокуратура.

#ДБ #Христо Иванов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »