Тошко Йорданов: Не е наша вината, че няма редовен кабинет

Тошко Йорданов: Не е наша вината, че няма редовен кабинет
A A+ A++ A

Ако не се разберат парламентарно представените партии, се отива на избори. Това не е нещо извънредно, не означава нищо. Това заяви в ефира на bTV заместник-председателят на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов.

На въпрос дали от ИТН считат, че имат някаква вина за това България в момента да няма редовно правителство Йорданов бе категоричен, че нямат никаква вина.

В предния парламент всички партии твърдяха, че ИТН трябва да направи кабинет без изискване за състава. Сега предложихме кабинет и не се получи. Какво значение има начинът на съставяне на проектокабинета? Това е демократична процедура и предприехме този ход, само след като месец по-рано всички партии поискаха да направим кабинет, после поискаха разговори за политики, ние направихме разговори за политики и накрая обясняваха как всички сме се разбрали... При тях просто няма последователност, коментира Йорданов и подчерта, че за да има правителство, трябва да има разбирателство и от двете страни, което не е било постигнато в рамките на 46-ото Народно събрание.

Относно актуализацията на бюджета Тошко Йорданов заяви, че тя може да се случи, независимо дали от БСП ще върнат или няма да върнат мандата, тъй като президентът е този, който може да удължи живота на парламента до окончателното приемане на актуализацията на бюджета.

На финала на разговора зам.-председателят на ИТН сподели мнението, че най-разумно би било изборите да са 2 в 1, за да "не се харчат пари за едно и също нещо два пъти".

 

#Тошко Йорданов #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »