Тошко Йорданов се скара с Митева и БСП: Ако ви се прибира, прибирайте се

Тошко Йорданов се скара с Митева и БСП: Ако ви се прибира, прибирайте се
A A+ A++ A

"Позволявате си в рамките на една минута да вземете две различни решения. Имаше кворум, проверихте го, след това имаше мнозинство и вие си позволявате да казвате кое и кога да приемаме. Ако ви се прибира, прибирайте се". Това заяви председателят на групата на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, обръщайки се към председателят на Народното събрание Ива Митева.

"Същото се отнася и за БСП - ако ви е страх от закона за НСО, излезте и гласувайте против. Къде са ви хората? Или парламентът тук е да идваме само рано сутринта, да дадем по едно интервю за журналистите и да си излезем?", добави Йорданов.

Коментарът му бе провокиран от това, че предложените промени в Закона за НСО не бяха гласувани, тъй като нямаше кворум в залата.

Първото гласуване на предложението обаче претърпя провал, защото едва 113 гласуваха за него, а Митева обяви, че кворум няма. След това тя поиска проверка на депутатите в зала, която показа, че вътре са 140 души. При повторното гласуване обаче кворум отново нямаше. Затова Митева реши, че точката не може да се гледа днес.

#Тошко Йорданов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »