БАЗ и СЗБ: Депутатите трябва да решават мерките срещу COVID-19, а не няколко назначени висши чиновници

БАЗ и СЗБ: Депутатите трябва да решават мерките срещу COVID-19, а не няколко назначени висши чиновници
A A+ A++ A

Настояваме временното правителство до 7 септември да отмени заповедта на здравния министър, след което ще браним препитанието си по всички възлови пътни артерии на България.

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) настояват в настоящата ситуация Народното събрание да има последната дума за решаване какви мерки за борба с COVID-19 да се предприемат. А не няколко човека, назначени служебно на високи постове, които никой не е избирал, да се разпореждат със съдбата на държавата и да дерибействат над българския бизнес.

В българския парламент в момента има 240 депутати, които са избрани от хората да ги представляват. И въпреки че е ясно, че редовно правителство няма да има, сега тези 240 жени и мъже, които са получили доверието на българите трябва да взимат решения за съдбата им. И е редно те и партиите, които представляват, да поемат отговорност, като с дебат и гласуване вземат решения какви здравни мерки да се налагат и каква икономическа подкрепа да получат засегнатите бизнеси. Нашият бранш знае как да брани правата си и няма да се умори да го прави. През последните дни беше дадено само началото.

Смятаме, че е редно временното правителство да получи гратисен период от 3 дни (до 7 септември, когато влизане в сила заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров), за да преосмисли обявените вече рестрикции и да ги отмени, като остави отговорността за справяне със здравните и икономически последствия от COVID-19 на българския парламент.

#мерки #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »