5 дискотеки из страната няма да спазят локдауна и ще работят напук - вижте кои са те

5 дискотеки из страната няма да спазят локдауна и ще работят напук - вижте кои са те
A A+ A++ A

Пет нощни клуба из страната ще бойкотират заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров за затваряне. Те обявиха, че ще работят и ще приемат клиенти и след 7 септември, въпреки че всички заведения за хранене и развлечения имат вечерен час от 23 часа. А това на практика означава, че дискотеките въобще не могат да отварят.

На страницата на Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българска асоциация на заведенията /БАЗ/ нощните клубове бяха обявени– Плаза денс клуб (София), Клуб 33 (София), Тhe Moon (Благоевград), Оникс (Пловдив) и Бушидо (Пловдив). Персоналът им е 100% ваксиниран, а купонджиите ще трябва да представят на входа отрицателен тест за COVID-19 или документ за ваксинация. От дискотеките гарантират, че ще дезинфекцират редовно, а персоналът ще е с предпазни маски.

В точка 23 от заповедта на министъра на здравеопазването, която влиза в сила от 7 септември, изрично е посочено, че въведените мерки в нея не важат при ваксиниран персонал и клиенти, които са с отрицателен тест, документ за преболедуване или сертификат за ваксина. Но става въпрос само отстоянията между столовете и броя на хората на една маса. Вечерният час е задължителен – 23 часа и точно това е вбесяващото за дискотеките. Горепосочените 5 от тях ще работят о довечера, както и следващите дни. Вероятно РЗИ-тата по места ще нахлуят там и ще станем свидетели на разправии.

От браншовото сдружение на заведенията уточняват, че всичко това се прави "в знак на протест срещу неефективните и дискриминационни мерки".

 

#локдаун #дискотеки #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"