НСО сваля дроновете от небето над площад "Съединение" под тепетата заради президента Радев и други висши особи

НСО сваля дроновете от небето над площад "Съединение" под тепетата заради президента Радев и други висши особи
A A+ A++ A

Във връзка с осигуряване на безопасността на охранявани от Националната служба за охрана (НСО) лица, по повод участието им в честванията на 136 години от Съединението на България в Пловдив за времето от 16:00 до 22:00 часа днес, 6 септември, се забраняват полетите на всички видове безпилотни и пилотни въздухоплавателни средства, планери, балони, дронове и т.н. в зоната на площада.

Това се казва в писмо от началника на НСО - бригаден генерал Емил Тонев до Община Пловдив, като забраната не се отнася за излитащите и кацащи самолети на летище "Пловдив".

Илюминациите, които ще започнат малко след 21:00 часа вечерта, ще бъдат от две локации - от покрива на Апелативна прокуратура и хълм Бунарджика.

Президентът Румен Радев ще посети катедрален храм „Пресвето сърце Исусово“ в Раковски днес. Държавният глава ще проведе среща с католическата общност в града.

След това  Румен Радев ще бъде в село Белозем, където ще проведе среща с кмета Виолета Петрова. Президентът ще посети църквата „Св. Георги Победоносец“ и ще разговаря с жителите на селото.

Вечерта  на площад „Съединение“ в Пловдив държавният глава ще участва в честванията за 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В 20,45 часа президентът ще произнесе слово.

На тържествената церемония в Пловдив ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

#НСО #Пловдив #площад съединение #дронове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »