Новата генерация настъпва на US Open! Сензацията Радукану мина през надеждата на домакините

Новата генерация настъпва на US Open! Сензацията Радукану мина през надеждата на домакините
A A+ A++ A

US Open определено се оформя като турнирът на младите. След като по-рано 18-годишните Карлос Алкарас и Лейла Фернандес стигнаха до четвъртфиналите, тяхната връстница Ема Радукану ги последва след нова изключително убедителна победа.

Британката постигна това след 6-2, 6-1 над Шелби Роджърс след само 65 минути игра срещу миналогодишната четвъртфиналистка.

Така Радукану се превръща в едва третата квалификантка, която достига до четвъртфинал в Оупън ерата след Барбара Геркен (1981) и Кая Канепи (2017).

Това е и първият случай от 2009 година насам, в който сред най-добрите осем при жените ще има две тийнейджърки.

За Радукану това е едва второ участие в турнир от Големия шлем като при първото на Уимбълдън достигна до осминафиналите. Това беше нейната трета поредна победа над тенисистка от топ 50 през тази седмица като общата ѝ статистика срещу съпернички от топ 50 е 5-0.

Освен това успехите на британската с румънски и китайски корени идват изключително убедително. Във вече седемте си победи на турнира тя не е загубила нито един сет като в четирите ѝ от основната схема е загубила общо само 15 гейма.

Роджърс бе победила световната №1 Ашли Барти два дни по-рано, но срещу Радукану бе надиграна по всички показатели. Британката направи 18 уинъра спрямо 14 на съперничката си като в същото време лимитира непредизвиканите грешки до 14 на фона на 29 за американката.

Радукану действаше великолепно и на ретур като спечели 61% от точките на сервис на съперничката. Това ѝ позволи да реализира 5 от 9-те си брейкбола в мача.

Началото на срещата не предполагаше за подобна развръзка. Първите геймове бяха много равностойни, с шансове за пробиви като Роджърс бе тази, която постигна такъв още в откриващия гейм. Само че след връщането на пробива за 2-2 Радукану пое пълен контрол. Дълбоките ѝ ретури доведоха до нов брейк за 4-2, а форхенд по правата донесе и третия за 6-2.

Втората част мина на един дъх като авансът от 5-0 значеше 11 поредни гейма в полза на британката. Сервирайки за мача при 5-1 тя все пак демонстрира леко напрежение като пропусна три мачбола и спаси три шанса за пробив преди все пак да сложи край на мача след ретур в мрежата на американката.

На четвъртфиналите Радукану ще срещне №11 в схемата Белинда Бенчич, която победи в два сета Ига Швьонтек.

#US Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"