Масово чуждестранни туристи по Южното Черноморие през август

Масово чуждестранни туристи по Южното Черноморие през август
A A+ A++ A

Съществен ръст на туристи от Румъния, Полша, Австрия, Белгия, България, Чехия, Германия, Ирландия, Израел и Украйна през август, спрямо същия период на 2020 година, е отчетен по Южното Черноморие.

Това съобщиха от Бургаската регионална туристическа камара, позовавайки се на данни от проучване.

През лятото доминираха индивидуалните резервации от Румъния, Молдова и Украйна. Възстановиха се пазари като Естония, Норвегия, Франция, Италия, Латвия, Литва, Нидерландия, и Швеция, от които през сезон 2020 не сме посрещнали нито един турист, информираха от БРТК. Оттам добавиха, че през този сезон максимално са нарастнали резервациите през Букинг. Направените проучвания сочат, че повече от 40 на сто от заетостта на хотелите е чрез тази система. Данните показват също, че по-добър е бил средният престой на българина тази гадина - около 4 дни, докато през 2019 година е бил два дни.

От анкетните проучвания е видно, че туристите от чужбина са доволни от условията за почивка и мерките срещу COVID-19. Доминират оценки, че целият персонал е много внимателен и с поведението си е пример за чужденеца.

През август тази година на Летище-Бургас са посрещнати 174 044 чуждестранни туристи, като спрямо 2020 година е постигнат ръст от над 100 процента. Ръстът на пристигащите чартърни полети през август тази година спрямо 2020 година е достигнал 97 на сто, но 2021 година спрямо 2019 година бележи спад от 51,40 процента.

Анкетата сочи, че българи и чужденци са си тръгнали от Южното Черноморие с отрицателни впечатления от липсата на достатъчно места за паркиране, липса на квалифициран персонал за обслужване - като сервитьори, бармани, камериерки, липсата на достатъчно атракции, липсата на едномесечни прогнози за епидемичната обстановка в страната и др.

#туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »