Ново опасно предизвикателство за децата в мрежата – гонене с резачка

Ново опасно предизвикателство за децата в мрежата – гонене с резачка
A A+ A++ A

Лавината от предизвикателни клипове в популярната сред учениците социална мрежа ТикТок поставя децата ни в опасен „балон“, който трябва да спукаме. Твърдението е на пазарджишкия учител и блогър Илия Михайлов, който преди дни отправи свое предизвикателство в ТикТок. Само за няколко часа клипът му с послание „Да излезем от балона“ събра хиляди положителни реакции.

Новото и опасно предизвикателство за децата, освен лягането на пешеходна пътека и игра с магнитни топчета, е гонитба с моторна резачка и или винтовер, като целта е жертвата да бъде изненада до шок.

„В платформата ТикТок, която е най-популярна сред децата сега, трябва да ги предупредим, че това е изключително опасна игра. Проблемът е сериозен и трябва да сме нащрек. Направих си профил там и видях, че децата трябва да бъдат предпазени от тези глупости. Да разберат, че през социалните мрежи те могат да се учат", каза Михайлов пред БНР.

Учителят призова за партньорство, както с колегите му педагози, така и с родителите. „Идеята е да общуваме с децата си, като им показваме добри практики и добри неща, с които да противодействаме на такива клипове. И тези добри послания да са пак в тази платформа, толкова популярна сред децата", смята учителят.

#деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"