Алибегов: Съсипаха ни бизнеса, какво ще ни вземат още?

Бизнес | 9 септември 2021, четвъртък / 10:46| Показвания:"Смятаме, че на политиците не им беше мястото при нас. Изведнъж се отвори вратата на Народното събрание и вместо да си вършат работата, те дойдоха да говорят с медиите. Политиците не се почувстваха неудобно от освиркванията на протестиращите, нито от клаксоните на колите", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него политиците не са разбрали исканията на хотелиерите и ресторантьорите. 

"В последните 10 дни слушаме как има пари и мерките не са спирани, а исканията ни са други. Ние сме единствената страна, която въведе здравни мерки, без икономически преди това. Ние от 3 месеца пишем на министър Петков и искаме да седнем с работодателските организации да изготвим адекватни мерки. Бюджетът е едно, но парите да стигнат до бизнеса по най-бързия начин, е друго", уточни Алибегов. 

Той е на мнение, че затварянето на заведения няма да реши Ковид кризата. 

"Ние не виждаме ефективна борба с Ковид-19. Затваряме само определени бизнеси, някои частично. Един локдаун за 3-4 седмици ще пребори Ковид-19", предложи бизнесменът.

И подчерта, че в момент, когато държавата ограничава бизнеси да работят на 30-50% капацитет, те трябва да плащат 100% разходи. 

"Вие, когато останете без работа, банката не спира да си иска парите, нито наемодателят неговите. Това, което ни трябва, е да се седнем с министрите на икономиката и финансите и да обсъдим мерки, които при ограничение на бизнеса на 30% да не доведат до фалити. Някой трябва да поеме разликата", категоричен беше Алибегов в студиото на Bulgaria ON AIR

Както и за това, че протестите няма да спрат. Утре ще има мащабни протести в Монтана и Кърджали. Гражданското неподчинение ще продължи и нощни заведения ще продължат да работят.

"Нека ни проверяват, да ни санкционират. Аз няма как да кажа на персонала си, че трябва да остане на улицата. Бизнесът е опрян в стената, какво ще ни вземат още?! Много хора от сектора вече напуснаха и се ориентираха към търговията", добави Алибегов.


Тагове: бизнес

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси