Дете е с разцепена буза след рязко спиране на такси в София

Дете е с разцепена буза след рязко спиране на такси в София
A A+ A++ A

Дете пострада в такси, след като майка му потърсила сметка на шофьора заради удължен според нея маршрут.

Жената твърди, че ядосан от желанието ѝ да прекъснат курса, служителят на таксиметровата компания спрял рязко, а детето изхвърчало от ръцете и разцепило бузата си.


„Колата дойде на адрес в точния час и нямаше проблеми.

След като водачът въведе адреса, на който отивахме, прецених, че минаваме по доста заобиколен маршрут и не разбрах защо той е избрал точно него. Зададох въпрос тихо и спокойно към шофьора защо се движим по него. Той не реагира, реших, че не ме е чул.

Попитах го отново - той пак не реагира. Попитах го още няколко пъти, но отговор наистина нямаше. След това реших, че ще го помоля да отбие. Като родител се притесних, защото не разбрах на какво се дължи поведението му”, разказа майката на детето Василена Милева.  

Жената решава да се свърже с диспечера на фирмата, от която е изпратено таксито. „Аз се обадих и бях препратена към друг телефонен номер, защото ми казаха, че не могат да ми помогнат. Докато обяснявах казуса си, се случи инцидента.

Шофьорът засили и непосредствено преди пешеходна зона натисна рязко спирачка, без да има пресичащи - имаше отстрани, но никой не беше стъпил. Тази драстична реакция беше по някакъв начин нарочна, според мен. Аз се отблъснах от седалката, детето падна и се заби в предната част между двете седалки”, каза още родителят.

Детето е прегледано в „Пирогов”. Медиците са били притеснени, защото областта на нараняване е опасна. В случай на счупване, е имало риск да се стигне до сериозни трайни последствия. „Не е счупено, Слава Богу. От удара се е сцепила кожата, защото е бил много силен. След това се получи посиняване и отток”, обясни Милева.

Екипът на NOVA се свърза с таксиметровата фирма. От там обясниха: „Много е неприятна случката, затова че всъщност потърпевшо е малко дете. Първоначално е възникнал спор за маршрута, по който се движат.

На левия завой, когато трябва да даде предимство на пешеходците - на пешеходна пътека, той спира, но за съжаление, детето полита напред и пада. В никакъв случай не е спрял нарочно.

Този шофьор работи при нас от 4 години на франчайз договор. Не сме имали други оплаквания от него. Някак вината е комплексна - колкото на майката, толкова и на шофьора. Разговор с него е проведен. Отправено му е последно предупреждение. Първо и последно, защото случаят е сериозен”, коментира директорът на компанията Димитър Христов.

#дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »