БСП: Подкрепяме Радев, но все пак ще има номинации в партията

БСП: Подкрепяме Радев, но все пак ще има номинации в партията
A A+ A++ A

Националният съвет на партията изрази подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова, но тепърва започват нашите стъпки за номинации за президент и вицепрезидент. Нашите структури харесват двойката на Радев и Йотова, но ние ще уважим правото да има номинации. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в ефира на бТВ.

"При нас винаги има много номинации, накрая обаче се събират колективните органи и решаваме, отсичаме и започваме да работим", добави още тя.

Нинова коментира евентуалния политически проект на Кирил Петков и Асен Василев с хипотетичното участие на Румен Радев. "Всеки е свободен да прави партийни и политически проекти, но заради честността в политиката, това не бива да се прави с ресурса на служебния кабинет. Да не се прави на гърба на други партии – бъди смел, излез и се състезавай. Имаме информация от наши структури, че хора уговарят наши членове да подкрепят един такъв бъдещ проект", обясни председателят на левицата, като отказа да коментира дали става въпрос за лица от администрацията на Румен Радев, за да не "внася допълнителни интриги".

Корнелия Нинова обясни, че според нея ключът за решението на политическата криза и съставянето на правителство в следващия парламент се намира в предизборната кампания, а не в следизборните коалиции в парламента.

Лидерът на БСП отчете и три големи проблема на равнище "държава", случили се по време на 46-ото Народно събрание - задкулисие, липса на опит за промяна на модела и напълно откъсване от "живия живот" извън парламента.

"Задкулисието го усетихме най-силно при третия мандат. От една страна бяхме ние като мандатоносител и нашето предложение за публични разговори, а от другата страна във времето разбрахме, че е имало другия модел – ходене по офиси, опити да се разцепват групи, шушу-мушу по ъглите. Ние стояхме настрана, затова и се отличихме от тези преговори", разясни думите си Нинова.

"Не пипнахме модела – една група хора стоят някъде на тъмно, дърпат конците на държавните институции и се приемат решения в полза на тези хора, които забогатяват, а народът беднее. Нищо от това не беше пипнато", добави тя.

Според Нинова всъщност проблемът на проблемите днес са повишените цени на консумативи и храни.

#Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »