Адска касапница в Айтос! Камион спука гума, помете 2 коли и уби 2 деца в градинка, баща им и прати други хора в болница

Адска касапница в Айтос! Камион спука гума, помете 2 коли и уби 2 деца в градинка, баща им и прати други хора в болница
A A+ A++ A

Невъобразима трагедия. Баща и двете му деца - на 5 и 9 години, возещи се във Волво, са загинали при тежката катастрофа в Айтос късно снощи. Камион се е движил бързо по нанадолнище преди кръгово движение в Айтос, което е част от Рижкия проход, спукал е гума, след което е ударил зверски две коли. После камионът, возещ зърно, се е преобърнал в градинката пред Горското стопанство в града. Наложило се екипи на пожарната да срежат камиона, за да извадят шофьора, който е оцелял при инцидента.

„Причините са навлизане на камиона в лентата за насрещно движение”, обясни гл. инспектор Пламен Николов от „Пътна полиция” Бургас. На мястото на касапницата снощи пристигна и шефът на бургаската полиция Калоян Калоянов.

Майката на убитите деца е в тежко състояние. Откарана е в болницата в Бургас. Там е настанен и водачът на камиона. В тежко състояние в бургаската болница е и 17-годишен младеж, който е преминавал по тротоара около градината, когато е бил пометен.

Мелето е било толкова жестоко, че едната кола - Мерцедес, която е била ударена от камиона е буквално разполовена на две части.

В момента огледът след катастрофата продължава. Ня мястото има много жители на Айтос, които са гневни, защото от години настояват движението от Рижкия проход да бъде изведено извън градската част на населеното място. Инцидент с жертви на този път не се случва за пръв път.

#Айтос #катастрофа #камион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »