Щафетна гладна стачка на медици във Видин

Общество | 14 септември 2021, вторник / 09:33| Показвания:Лекарите от спешната помощ във Видин в готовност за гладна стачка, посочва NOVA.

Представители на синдикат "Здравеопазване" към национален синдикат "Защита" ще представят исканията на медиците. Като основен мотив за недоволството се изтъкват неизплатените им допълнитени възнаграждения за работа с болни от COVID-19.

„Проблемът е предимно при санитарите ни, които получиха 1000 лв. за декември месец. След това не са взели нито един лев. Явно има нещо нередно в местното ръководство”, казва д-р Иво Георгиев от Спешна помощ.

„В разговор с директора на Спешна помощ – Видин д-р Виденов той ни заяви, че санитарите няма да получат добавки, ако ще и папата да дойде тук. Според него санитарите са почистващо звено и не са част от Спешна помощ”, добави Георгиев.

„Към нас се отнесоха като към хора втора ръка. Държим д-р Виденов да покаже длъжностната характеристика за нашата професия и да я обясни. Ние не сме дали и крачка назад и изпълняваме задълженията си стриктно”, казват санитари.


Тагове: Видин, лекари

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси