Петков и Василев аут от новия служебен кабинет, Радев сменя и транспортния министър

Политика | 15 септември 2021, сряда / 13:01| Показвания:Президентът Румен Радев сменя досегашния министър на транспорта в служебния кабинет Георги Тодоров, който изненадващо удари рамо на Ахмед Доган по удълбочаването на варненското езеро и ТЕЦ-Варна. Очаква се новото служебно правителство да бъде официално обявено утре – 16 септември. На мястото на Тодоров е посочен Христо Алексиев – номиниран за министър в първия кабинет, предложен от Слави Трифонов.

Според информацията държавният глава ще посочи и нови министри на икономиката и на финансите, след като досегашните Кирил Петков и Асен Василев са все по-близо до свой политически проект и участие още на предсрочните избори на 14 ноември. Ако не плануваха своя политическа формация те двамата отново щяха да са служебни министри, защото са в отлични отношения с държавния глава, който е много доволен от свършеното от тях до момента.

На мястото на Кирил Петков министър ще стане досегашната му заместничка Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Шефът на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов – Валери Белчев ще заеме министерското кресло във финансовото ведомство.


Тагове: Румен Радев, Кирил Петков, Асен Василев

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси