ФИФА прави онлайн среща на върха, за да въведе Световни първенства на всеки 2 години

Спорт | 20 септември 2021, понеделник / 15:39| Показвания:ФИФА обяви организирането на „онлайн среща на върха“, на която ще се проведат консултации по повод идеята за провеждането на Световно първенство на всеки две години. Срещата ще се проведе на 30 септември.

На този етап световната футболна централа опитва да сондира мнения относно иновативната идея. Южноамериканската конфедерация вече се изказа срещу тази идея, а същото направи и УЕФА.

„Това ще бъде една от многото възможности за установяване на открит и конструктивен дебат на световно и регионално ниво през следващите месеци“, се казва в съобщението за пресата.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино обеща, че решенията ще бъдат взети до края на годината.

В същото време ФИФА пусна и онлайн проучване в края на миналата седмица, в което запита футболните фенове какво мислят по въпроса, като на този етап мнозинството подкрепя идеята.

Много известни личности обаче са категорично против Мондиали на всеки 2 години и обявиха идеята за глупава. Сред тях са бъст на УЕФА Александър Чеферин, бившият президент на ФИФА Сеп Блатер, много треньори и настоящи звезди.


Тагове: ФИФА

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси