Георги Панайотов: Направихме всичко възможно по случая със загиналия пилот

Георги Панайотов: Направихме всичко възможно по случая със загиналия пилот
A A+ A++ A

"Министерството на отбраната направи всичко, което можеше да направи, по случая със загиналия пилот. Целим прозрачност. Готови сме да седнем пред обществото и да го кажем открито”. Това заяви служебният министър на отбраната Георги Панайотов в студиото на предаването "Денят на живо с Неделина Анева”.

"Нека изчакаме разследващите органи да завършат своята работа. Министерството на отбраната приключи с всичко, което можеше да направи съгласно правомощията, които имаме по случая. Беше изготвен подробен доклад със специфики в него. Цялата наша дейност е изключително прозрачна. В него не се посочва вина. В правомощията на Военната полиция не е да посочва вина. Военната прокуратура все още работи по случая”, каза той.

Георги Панайотов съобщи, че в петък в 11 часа в Министерството на отбраната ще се проведе среща със съпругата на загиналия над Шабла летец майор Валентин Терзиев.

"Поканил съм и представители на медиите, началника на отбраната, командира на ВВС, командира на Авиобаза Граф Игнатиево, както и хората, изготвили доклада. Искам да сложа край на това явяване в телевизионните студия от нейна страна и отговарянето на въпроси след това от моя страна. Ще седнем на една маса и ще разговаряме. Г-жа Попова потвърди своето присъствие”, добави той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »