Covid-зоните не работят по начина, обявен от МЗ

Здраве | 23 септември 2021, четвъртък / 17:45| Показвания:"Имам информация от това, което споделят доста колеги, а ние обменяме непрекъснато информация какво се случва в различните райони на страната, никой досега не се e похвалил, че има работеща Covid-зона по начина, по който е  обявена от Министерството - да прави прегледи, да назначава изследвания и терапия безплатна на пациентите", каза за БНР д-р Виктория Чобанова, Сдружението на общопрактикуващите лекари в София област.

Според информацията, която обменят лекарите, Covid-зоните работят по начина, по който работеха досега - правят някакви тестове и препращат за лечение към личния лекар.

"Имаме пациенти, които са върнати от Covid-зоната личният лекар да им изпише безплатни лекарства, което няма как да стане. Никой не проследява тези пациенти в Covid-зоните. Всичко това е на ниво идея, но не и на ниво работещо. Хората трябва да го знаят, защото нашите телефони се подпалиха да обясняваме едно и също", допълни в предаването "12 + 3" д-р Чобанова.

Тя обясни, че пациентите могат да отидат в Covid-зоната като самонасочили се, където трябва да им бъде направена  диагностика и би трябвало да бъдат включени в новата амбулаторна процедура.

"Другият вариант е да се обадите на общопрактикуващия лекар, който ще продължи да ви лекува като досега,  да ви проследява дистанционно, но тогава няма да ползвате безплатните изследвания и лекарства и на общопрактикуващия лекар не се заплаща".


Обратно  

Търсене

Търси