Генералът се появи: Мутафчийски се ваксинира с бустерна доза срещу COVID-19

Общество | 24 септември 2021, петък / 11:30| Показвания:"С този вирус трябва да се води решителна борба". Това се казва в съобщение на ВМА за това, че директорът на болницата проф. Вендцислав Мутафчийски си е поставил трета бустерна доза срещу COVID-19.  

В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неваксинирани, се казва още в публикацията. 


"Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – ваксините на този етап са единственият начин да се защитим от коварното заболяване", пише още в съобщението във Фейсбук.

"Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява. Затова нямах никакви колебания, както и при „първата игла”, да си поставя и „трета”, пише още проф. Мутафчийски. 

И споделя: "Не остана човек, който да не се е „сблъскал” с вируса – лично или чрез свои близки и приятели. Всеки ден виждам колегите си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те забравиха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им все още се чете надежда, че хората ще си върнат вярата в науката и че заедно ще се спечелим тази война!" 

Примерът на проф. Мутафчийски бе последван от негови колеги, общо 11 медици, които си поставиха допълнителна защита срещу COVID-19.


Тагове: Мутафчийски

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси