Китай забрани абортите с немедицински цели

Китай забрани абортите с немедицински цели
A A+ A++ A

Китай въведе забрана на абортите с немедицински цели, предаде Ройтерс.

"В мотивацията на правителството в Пекин се казва, че властите в азиатската държава са загрижени за репродуктивното здраве на жените", посочи още световната информационна агенция, която се позова на документ, издаден от кабинета.

"Китайското здравно министерство през 2018 г. заяви, че изкуственото прекъсване на бременността води до безплодие", добави цитираната медия. Ройтерс допълни, че в азиатската държава са разпространени абортите, когато бъдещите родители разберат, че очакват момиченце.

"В Китай се наблюдава спад на раждаемостта. Прирастът на населението от 2011 до 2020 г. е бил най-ниският от средата на миналия век насам. Експерти изразяват опасения, че намаляването на населението може да се превърне в необратим процес", добави Ройтерс.

"Въпреки отказа от политиката "Едно семейство – едно дете" през 2015 г., в периода 2014 – 2018 г. са регистрирани около 9,7 милиона аборта годишно, или с 51% повече в сравнение с периода 2009 -2013 г.", допълни медията.

"През юли тази година китайското правителство обяви, че семействата може да имат и трето дете", припомни световната осведомителна агенция.

#Китай #аборт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »