Байдън получи трета доза ваксина на живо по телевизията, едва си запретна ръкава ВИДЕО

Свят | 28 септември 2021, вторник / 10:10| Показвания:US президентyt Джо Байдън получи трета доза от ваксина срещу коронавирус на живо по телевизията, като с това стана един от първите американци, ваксинирани с бустерна доза срещу вируса.

Миналата седмица медицинските власти в страната одобриха третата доза от ваксината на Pfizer за хора над 65 години, и хора от различни рискови групи.

Белият дом подчерта, че третата доза за Байдън, е "в съответствие с препоръките на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) и препоръките на Администрация по храните и лекарствата (FDA)".

"Знам, че няма да ми дадете тези години, но аз съм над 65-годишна възраст ... Така че днес получавам моята бустерна доза", пробва да се пошегува Байдън на церемония в Белия дом.

При вида на множество телевизионни камери президентът свали якето си и с видими трудности запретна ръкава на ризата си до рамото. Наложи се сестрата да му помага в това упражнение.

Иначе той даде да се разбере, че първата дама на САЩ също ще бъде подложена на реваксинация, но по-късно.

78 -годишният Байдън получи две основни дози от ваксината Pfizer през декември и януари, дори преди да встъпи в длъжност като президент на Съединените щати.


Тагове: Джо Байдън, бустерна доза, трета доза, ваксина

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси