Потресаващи подробности за убийството с бой и размятане на 4-годишния Ангел в Асеновград

Правосъдие | 29 септември 2021, сряда / 14:00| Показвания:Митко Михайлов, обвинен за убийството на 4-годишното дете на приятелката си в Асеновград, призна вината си по време  на очна ставка с майката Малинка, пише пловдивският сайт plovdiv24.bg.

Очната ставка бе поискана от прокурора по делото, заради противоречивите показания, които даваха и двамата по време на процеса досега. Искането бе подкрепено и от защитниците на двете страни, а съдията разреши такава.

По време на ставката Малинка изобщо не погледна в очите бившия си любим, с когото, преди да заживеят заедно, се запознали във Фейсбук.

Митко от своя страна я гледаше непрекъснато, но това не попречи и на двамата да говорят различни неща, като често казваха – тя, или той "лъже, не е вярно“. В залата бяха и родителите на двамата.

При предишните заседания Митко се опита да прехвърли вината за смъртта на детето върху майката, като твърдеше, че и тя го е удряла много пъти, тъй като детето непрекъснато търсело истинския си баща, а скоро след смъртта на малкия си е хванала нов мъж и е играла безсрамно кючеци в Тик-Ток.

Разминавания имаше и по отношение деня на смъртта на детето и това дали спалнята е била заключена, докато Митко го е удрял и подхвърлял на леглото. Малинка твърдеше, че спалнята е била заключена, а Митко – че отдавна за нея няма ключ. Също така Малинка твърди, че той я е заплашил с нож, ако каже какво се е случило вътре, а Митко казва, че той няма нож и това не е вярно. 

Въпреки очната ставка и разминаванията в показанията на двамата, някои от които бяха разказвани през сълзи и от двамата, в крайна сметка истината е, че детето е било бито, пощипвано и подхвърляно от пъстрока си, а често и от майка му Малинка, по неговите думи.

В крайна сметка експертите твърдят, че малкият Ангел е имал разкъсани  дробчета - черен и белите. По думите им, това се причинява най-често от удари с крак, или юмрук. Малкият Ангел е имал и множество кръвонасядания около кръста, които са следи от стискане и чести ощипвания. Синините на детето са били и по ръчичките. Ангелчо е имал и черепно-мозъчна травма. Експертите казват още, че детето е починало бързо и е било в шок. Травмите в същия ден са довели до дихателна недостатъчност и остра кръвозагуба. 

Последният ден бащата е подхвърлил два пъти детето нависоко към спалнята, стана ясно от разпитите. При второто подхвърляне детенцето  е паднало на земята и е започнало да повръща.  Вероятно се е ударило и в ръба на спалнята при падането. Смъртта е настъпила мигновено след това. Не стана ясно от очната ставка на кой точно от двамата – Малинка или Митко, му е хрумнало да дава на детето кока кола в този шокиращ за него момент.

Съдията реши да сложи край на обвиненията между двамата по време на очната ставка с конкретен въпрос: "Кой от двамата би детето в злополучния ден?" Малинка каза: "Митко го би“.

А той отговори: "Щом тя казва, значи е вярно. Но и тя го  е удряла“. След което призна: "И аз не знам как стана…“

Тогава прокурорът по делото също попита: "Защо го направи това?“

Митко отговори: "Ядосах се, че Малинка вика и крещи за помощ. Иначе не съм такъв човек…Изнервих се изведнъж. Съжалявам. Но аз не взимам цялата вина.“, продължи младият мъж.

След като видели, че детето вече не мърда, Митко решил да му прави сърдечен масаж. Малинка тичала надолу, нагоре из къщата и викала за помощ, но никой не я чул.

Припомняме, че Митко Михайлов е обвинен за това, че на 9 март 2020 г. в гр. Асеновград, умишлено е умъртвил 4-годишния Ангел, след нанесен побой, като убийството е извършено по особено мъчителен начин. След това той се е заканил на Малинка Йорданова /майка на пострадалото дете/ с убийство и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му.

Преди инцидента детето е лежало около седмица в детското отделение на МБАЛ Асеновград, с белодробно заболяване, като майката е напуснала доброволно болницата.  

В Окръжния съд днес бе направена отново и очна ставка на Малинка с родителите на Митко Михайлов. След това бяха разпитани и вещите лица, направили експертизите.

Очаква се днес да бъде пледирана и присъда за младия мъж, обвинен в убийство.


Тагове: Асеновград, убийство

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси