Изпращаме септември с облаци и слаб дъжд

Изпращаме септември с облаци и слаб дъжд
A A+ A++ A

Днес облачността ще е значителна, но валежи ще има на малко места и ще бъдат слаби. Ще продължи да духа слаб, в Югоизточна България и по Черноморието - умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на места със слаби валежи от дъжд или ръмежи. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, след обяд на места по южното крайбрежие - и до 5 бала.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. На места ще има слаби превалявания от дъжд, по най-високите части - от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

През следващите два дни вятърът ще се запази от изток и североизток, в западната половина от страната ще е предимно слаб, в източната - по-често умерен. Облачността над по-голямата част от страната ще се задържи значителна. Превалявания, предимно слаби, ще има само на отделни места, главно по Черноморието, в петък - все още и в Югозападна България.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16 и 21 градуса; минималните ще продължат бавно да се понижават и в събота ще са между 5 и 10 градуса, по Черноморието - 12-16 градуса.

#облаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »