Нови мерки в Габрово: Без сватби и кръщенета, фитнесите също затварят

Общество | 4 октомври 2021, понеделник / 10:31| Показвания:От днес в област Габрово влизат в сила по-строги противоепидемични мерки, въведени заради повишената заболеваемост от COVID -19. От миналата седмица районът е в "тъмночервената" зона с над 500 случая на 100 000 души население. Това принуди здравните власти да въведат онлайн обучение на ротационен принцип. Какви са ограниченията, които ще важат за период от две седмици.

Тази седмица дистанционно ще учат децата от 5, 6, 9, 10 и 11 клас, а следващата седмица - 7, 8 и 12 клас. Учениците в начални училища остават в класните стаи. Детските градини ще останат отворени.

Преустановява се провеждането на присъствени занятия в образователните центрове, танцови и музикални школи, както и всички груповите занимания с деца. До 17 октомври се забраняват  обществените мероприятия, спортните събития, групови туристически пътувания и частни събирания като сватби и кръщенета.

Няма да се допускат свиждания в лечебните заведения и центровете за социални услуги. Фитнесите и спортните зали ще са затворени.

Кината и театрите ще работят при запълване на 30% от капацитета си. В заведенията и търговските обекти не може да допуска повече от 1 човек на 8 кв. м.


Тагове: коронавирус, Габрово, мерки

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси