Таксиметрови шофьори са гневни заради незаконните превози, готвят национален протест

Таксиметрови шофьори са гневни заради незаконните превози, готвят национален протест
A A+ A++ A

Таксиметрови шофьори са гневни, че липсва контрол над нерегламентираната дейност. Те готвят национален протест на 13 октомври. 

Вчера Националният таксиметров синдикат (НТС) поиска оставката на директора на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) Бойко Рановски. Причината – според бранша, автомобилната администрация се е провалила в опитите си да се справи с преустановяването на нерегламентираните таксиметрови дейности.

„Незаконните таксиметрови практики, които се организират от руското приложение в София, както и в други градове на страната, общо четири, са проблем, който ние поставяме на дневен ред от 2018 г.“, посочи Красимир Цветков от синдиката. Според него незаконните практики „притискат сектора“ от години, а ИААА демонстрира неразбиране за същността на проблема.

Таксиметровият бранш се позовава на решение на КЗК, в което се казва, че това представлява незаконна дейност и нелоялна конкуренция. Това е потвърдено и от две съдебни инстанции. „НТС считаме, че подобни действия или бездействия от страна на ръководството на ИААА реално засилват натиска от нелоялната конкуренция върху бранша ни, който вече втора година функционира в условията на криза“, посочи още Красимир Цветков.

На този фон – въпреки заплахата от затвор и конфискация на автомобила, превозът с цивилна кола на принципа на такси е в разцвета си, посочва Нова телевизия.

Няколко клика на телефона за сваляне на приложение и чакане около 9 минути. Толкова е нужно, докато дойде нерегламентираният превоз, показа експеримент.

#такси #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"