Ман Сити и ПСЖ да треперят - Нюкасъл бе купен от принца на С. Арабия - Мохамед бин Салман

Ман Сити и ПСЖ да треперят - Нюкасъл бе купен от принца на С. Арабия - Мохамед бин Салман
A A+ A++ A

Нюкасъл Юнайтед официално има нов собственик! Мега консорциум от Саудитска Арабия придоби 80% от клуба и така сложи край на 14-годишното управление на Майк Ашли. От Висшата лига потвърдиха промяната на собствеността в специално съобщение, в което специално уточниха, че Кралскоto Саудитска Арабия няма да контролира клуба, което беше задължително условие. 

Председател на фонда, който ще управлява "свраките" обаче ще е принцът на Саудитска Арабия и считан за най-богат сред футболните босове - Мохамед бин Салман. Сделката е на стойност 300 млн. паунда.

Все още не е взето решение кога ще бъде сменен настоящият треньор на отбора - Стив Брус, тъй като консорциумът не иска да взема никакви колебливи решения, но се разбира, че един от приоритетите е да се реши кой ще поеме треньорския пост на „Сейнт Джеймсис парк“ занапред.

Управителят на „PIF“ Ясир Ал Румайян ще изпълнява функциите на председател на Нюкасъл. Миноритарните собственици на тима - Аманда Ставели и Джейми Рубен, които притежават 20 % от „свраките“, ще бъдат в борда на директорите на клуба.

По този повод Ал Румайян заяви: „Изключително сме горди да станем новите собственици на Нюкасъл Юнайтед, който е един от най-известните клубове в английския футбол. Благодарим на феновете на Нюкасъл за тяхната изключително лоялна подкрепа през годините и сме развълнувани да работим заедно с тях“.

"Свраките" са любимия клуб на Димитър Бербатов, а интересното е колко бързо новите босове-милиардери ще успеят да застигнат другите богаташки тимове - Ман Сити, ПСЖ, Челси и др.

ВИЖТЕ КАК ФЕНОВЕТЕ ПРАЗНУВАТ НОВИНАТА ЗА ТОВА, ЧЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В НАЙ-БОГАТИЯ КЛУБ НА СВЕТА

#Нюкасъл #Мохамед бин Салман #Саудитска Арабия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"