Пътни строители и тежка техника блокират жълтите павета в София

Общество | 11 октомври 2021, понеделник / 08:30| Показвания:Днес се провежда четвърти национален протест на пътно-строителния бранш. Тежка техника се разполага на жълтите павета в София. Засилено полицейско присъствие в целия район. Очакват се задръствания и проблеми с придвижването в центъра на столицата. 

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Настояват и за конкретни действия по разплащането на дължимите суми. Само на една от частните фирми – Автомагистрали „Черно море”, държавата трябва да изплати над 37 милиона лева.

Още от 06:30 ч. механизираната техника започна да се събира на АМ „Тракия“ в района на Враня в посока София, а около 07.15 ч. колоната се придвижи по маршрут: АМ „Тракия“, бул. „Цариградско шосе“, бул. Цар Освободител“ до съгласуваното от СО място за паркиране.

По данни на организаторите, в протеста ще се включат 60 камиона и строителна техника, които още от рано сутринта се позиционираха по бул. „Цар Освободител“ в отсечката между бул. Княз Ал. Дондуков“ и ул. „Г. С. Раковски“.

Очаква се и включването на около 3000 участници на пл. „Независимост“, пред сградата на Министерския съвет. Мероприятието е съгласувано със Столична община.

"Столичната дирекция на вътрешните работи е създала организация и ще предприеме всички необходими мерки за обезпечаване на обществения ред преди по време и след приключване на мероприятието. Получила е и уверението на организатора, че ще съдейства на полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения. Целта е да бъдат минимализирани последствията за останалите участници в движението", уточни заместник-директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров и поднесе предварително извинения за евентуално причинените неудобства на столичани.

enlightenedВажно за столичани - забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл."Княз Александър Първи" заради протеста, съобщиха от Столичната община. От 7.00 до 12.30 ч. днес се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. "Княз Александър Първи". От 08.00 до 12.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул."Цар Освободител" между ул."Г.С.Раковски" и бул."Княз Александър Дондуков". СДВР работи да осигури охрана, постове за контрол и регулиране на движението.


Тагове: София, протест

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси