Лелята на Женя твърди, че дала пари назаем на убиеца Петър

Лелята на Женя твърди, че дала пари назаем на убиеца Петър
38-годишната Светла Тодорова, арестувана за поръчителство на жестокото убийство на племенницата си Женя Тодорова във Варна, не се признава за виновна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

38-годишната Светла Тодорова, арестувана за поръчителство на жестокото убийство на племенницата си Женя Тодорова във Варна, не се признава за виновна.

Физическият убиец на момичето - 21-годишният Петър Ангелов, пък твърди, че не си спомня нищо, разкаа пред бТВ окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

21-годишната Женя Тодорова бе наръгана около 80 пъти с нож от Петър по поръчка на леля си Светла, защото племенницата наследявала семейната къща.

Лелята обещала 2000 лв. за убийството и платила 500 лева капаро. В събота Варненският окръжен съд остави поръчителката и убиеца за постоянно в ареста.

„Светла Тодорова отрича всякаква вина. Тя твърди, че е дала пари назаем на младежа, който е приятел на дъщеря й Даниела, а не за да убие Женя. Петър пък твърди, че след като започнал да мушка момичето, не си спомнял нищо," разказа Владимир Чавдаров.

Според прокурора обаче 21-годишното момче лъже и е заело защитна позиция.

„Самата подготовка на престъплението, а и действията му след това говорят, че е съзнавал какво прави," категоричен е обвинителят и допълни, че Петър се е опитвал да се измие, изгорил е дрехите си и дръжката на ножа, с който е нападнал Женя.

В съда той вече заяви, че съжалява за стореното и ако можеше би върнал нещата.

През юли т.г. младежът е бил осъден условно за наркоразпространение. Пред разследващите Петър разказал, че в деня на убийството е пушил марихуана и е взел синтетичния наркотик пико.

„Това може само да утежни положението му, в никакъв случай не го оправдава," заяви окръжният прокурор на Варна.

В понеделник Женя ще бъде погребана в абитуриентската й рокля в затворен ковчег на гробището в село Тополи.

#убийство #поръчково убийство #Петър Ангелов #Светла Тодорова #Женя Тодорова #имот #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"