Първо в Novinite.bg! Кобрата и Дионтей Уайлдър възраждат кариерите си в бой помежду си през 2022 година

Първо в Novinite.bg! Кобрата и Дионтей Уайлдър възраждат кариерите си в бой помежду си през 2022 година
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Има огромна вероятност нашият Кубрат Пулев и Дионтей Уайлдър да се бият един срещу друг в САЩ. Такава битка вече се коментира от агентите на двамата боксьори в тежка категория, които напоследък регистрираха болезнени загуби. Novinite.bg научи от приближен до Кобрата, че опцията за мач срещу Бронзовия бомбардировач се е появила още в часовете, след като Уайлдър бе проснат в нокаут от Тайсън Фюри. 

За феновете и повечето хора е рано да се мисли за следващата стъпка в кариерата на Дионтей, но промоутърите нямат този лукс да губят време и моментално са се захванали да умуват как да възродят кариерата на американеца, който записа 2 поредни поражения с нокаут и пътят му в бокса е под въпрос. 

Подобна е и ситуацията с Кубрат Пулев, който падна в нокаут срещу Антъни Джошуа и оттогава щабът му се чуди кой да е следващия му мач. Тяхното първо желание е било Кобрата да излезе между въжетата с по-ниско котиран опонент, за да си гарантира победа и едва след това да се търси по-престижен вариант.

След като Уайлдър загуби от Фюри обаче на преден план излиза страхотен шанс за българина да скочи директно в дълбокото. А и да напълни джобовете с милиони, защото бой с Дионтей обезателно ще означава тлъст хонорар.

Големият плюс за мач Дионтей Уайлдър-Кубрат Пулев е в това, че промоутър и на двамата зад Океана е Боб Аръм. Легендарното име вече направи възможни няколко битки на Кобрата в Щатите, а и му уреди да тренира и да включи в щаба си знакови имена. Аръм е агент и на Уайлдър и това прави уреждането на евентуален мач много по-лесно.

Ако бой между Кобрата и Бронзовия бомбардировач се стигне, то е ясно, че единият от тях ще рискува при поражение да сложи тотален край на кариерата си. Опасността за българина от подобен развой е сериозна, но пък на изпроводяк софиянецът може да напълни джоба и да се отдаде на политиката спокойно. 

От щаба на Пулев дори вече са се поинтересували кога е възможно във времето да се състои среща с Уайлдър. Отговорът на това питане остава неясен, защото в последните часове изтече информация, че американецът е със счупена ръка след мача с Тайсън. Това означава, че ще му е необходимо няколко месеца пълно възстановяване. Едва след това Уайлдър може постепенно да почне тренировки и да навлиза във форма. Знае се, че фокусирани занимания от няколко месеца са нужни и преди всеки конкретен двубой. Ето защо бой Уайлдър-Пулев е напълно възможен, но чак в края на следващото лято или дори есента на 2022 година.

#Кубрат Пулев #Дионтей Уайлдър #бокс #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »