Нинова: Нужно е да поставим въпроса за реална мярка срещу скока на цените

Нинова: Нужно е да поставим въпроса за реална мярка срещу скока на цените
A A+ A++ A

"Една от основните причини да се срещнем е несигурносттта около бюджета за следващата година", това заяви Димитър Манолов, председател на КТ "Подкрепа" малко след началото на срещата между синдиката и БСП.

"Обсъдихме проблемите в енергетиката и най-вече тези в мини ТЕЦ "Марица-Изток". След два дни предстои протест на хората, които работят там, а подписката събра над 100 000 подписа, не знам точно колко", уточни той.

"Ние предприехме редица срещи с браншове, синдикатии и организации за намиране на решения по отношение на належащите проблеми. Знаем ги кои са, но не е нужно само да ги назоваваме", каза от своя страна председателят на "БСП за България" Корнелия Нинова.

"Готвим се за конкретни решения по конкретни въпроси, когато влезем в Народното събрание. Притеснява ни, че то ще се конфигурира в края на ноември и ще е трудно да се подготви бюджета за 2022 г.", допълни тя.

"Другото, което е важно е да има план за първите 100 дни какво трябва да предприеме парламента в едно евентуално бъдещо правителство", каза още Нинова.

"Ние имаме своите идеи, но искаме да ги обсъдим с браншовите организации и работодателите. Цените в момента са основния проблем. Тези на енергоносителите и след това всичко останало", допълни председателят на левицата.

"Трябва да поставим въпроса за реална мярка за намаляване на цените, свързана с ДДС-то на енергоносителите, намаляване на ДДС върху храните "от малката кошница", а третото е ангажирането на държавата за осигуряване на 200 киловата/ч енергия за социално слаби семейства", каза Нинова.

"В бюджета за догодина да бъде изграден енергиен фонд, който да се използва за помощ към икономиката и бизнеса, така и към хората", е другото предложение на БСП.

#Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »