Христо Иванов: Каня терориста Делян Пеевски на дебат

Христо Иванов: Каня терориста Делян Пеевски на дебат
A A+ A++ A

"Ще поканя Пеевски на дебат", това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, който оглави листата с народни представители на обединението във Велико Търново.

Бившият депутат от ДПС пък е водач на листата на партията в същата област.

"Велико Търново е сърцето на българската държавност. Пеевски е олицетворението на модела, който подменя законността, конституционализма със задкулисие и корупция. Номинирането му показва намерението на ДПС да премине в нещо като терористична акция срещу българската демокрация", каза Иванов.

"Според него, вадейки Пеевски на преден план, му дават възможност да получи имунитет и заплашват всички онези, срещу които има компромати. Аз се кандидатирам тук, за да може да поставим тези въпроси както на г-н Пеевски, ще го поканим на дебат, за да може да започне да говори", допълни той.

"ДПС са структурния носител на корупцията в България и ако искаме да го спрем, ще трябва да се противопоставим", коментира още съпредседателят на "Демократична България".

"Очаква ни национална конференция до края на годината, на която ще се реши кой ще бъде лидер на партията. Никой не е абониран за пост", каза още Иванов, след като Методи Лалов поиска оставката му след изборите.

В социалната мрежа Лалов написа, че оставки следва да подадат и "немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева".

#Христо Иванов #Делян Пеевски #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"