Зайкова: Политиката би трябвало да бъде нещо добро, ама в България е малко мръсничко

Бизнес | 13 октомври 2021, сряда / 16:59| Показвания:"Отивам (бел. ред. на избори) с надежда, защото трябва да направим правителство. Виждате, че се задават кризи – Ковид, икономическа криза, социална криза. Виждате какво става с тока, с водата…", посочи Мика Зайкова от "Има такъв народ", а и може би най-колоритният депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание пред Bulgaria ON AIR.
 

Доайенът в два парламента каза, че не се чувства политик и не крие разочарованието си. 

 

"Политиката, за съжаление, би трябвало да бъде нещо добро, ама в България е малко мръсничко и затова предпочитам да ме считат за експерт. Имаше моменти, в които ми беше много неприятно, защото, макар че съм била в синдикат и в синдикатите сме по-войнствени, обичам добрия тон", сподели Зайкова.

 

Най-големият ѝ критик е нейният син, който живее в САЩ и е наблюдавал работата ѝ в парламента. Тя е категорична, че е успяла да съхрани бунтаря в себе си. На същото мнение са и колегите ѝ синдикалисти.

 

"Винаги си е била бунтар! Тя винаги си е била такава и се надявам, че ще бъде решаващ глас и в следващото НС", сподели Иван Костадинов.

 

"Като характер – весела, доста колоритна беше!", изтъкна Тодор Иванов.

 

Мика Зайкова признава, че чувството ѝ за хумор невинаги я е спасявало от безсмисления диалог, който се е водел в парламента.

 

Обратно  

Търсене

Търси