И през октомври в Кавала е пълно с българи - някои са на екскурзия, други - на бачкане

Туризъм | 15 октомври 2021, петък / 15:18| Показвания:Сертификат за ваксинация, код и за три минути през „Маказа“. „Благодаря, приятен ден“ и от гръцките „АнтиКовид“ служители на метри след пункта. Така се преминава границата в средата на октомври. Гърция все още тегли нашенци от цялата страна, пише сайтът rodopi24.

Десетки автомобили от Пловдив, Стара Загора, Хасково в Кавала. За плаж не става, но пък има какво да се види. Има и какво да се напазарува.

 

„Единствената кола с кърджалийска регистрация бе бус с тъмни стъкла. Вероятно сезонни работници, които ще се прибират към дома“, разказаха за 24rodopi.com кърджалийци, посетили гръцкия пристанищен град.

Много нашенци работят в земеделието в региона. На около 70 километра от Кавала има хиляди декари лозови масиви. Всяка година в гроздобера пък се включват жители от региона. „Братята Васил и Якуб са собственици на част от земята. Човек от кърджалийския квартал „Гледка“ пък им осигурява работна ръка. Плащат добре, но работата е трудна. Това са 12 000 декара лозя“, коментират запознати.

 

За едни екскурзия, за други все още работа…

Иначе в Кавала - без маски навсякъде. В заведенията обаче се влиза със сертификат за ваксинация.

Снимки: Мохамед Хабил, водещата: Станислав Христев


Тагове: Кавала, Гърция

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси