Комплексарите от солунския ПАОК пак се гаврят с България! Съдят телевизия, че ги е нарекла "българи"

Любопитно | 21 октомври 2021, четвъртък / 09:00| Показвания:Солунският футболен клуб ПАОК е входирал оплакване в гръцката телевизия АНТ1 заради свързването на името на клуба с България, съобщи "Прото тема". В телевизионната игра на асоциации "Рук Зук" на телевизията единият участник трябвало да подскаже на партньора си думата "България". За косвено описание той казал "ПАОК", а другият състезател казал "Солун" и веднага след това "България".

В оплакването си от ПАОК заявяват, че предаването е било излъчено на запис, което е давало възможност на телевизията да се намеси в съдържанието.

Според портала thetoc.gr в оплакването си от ПАОК искат от телевизията "да се извини за оскърбителното споменаване (на клуба), излъчено по време на предаването". Също така ПАОК заявява, че запазва правото си да предприеме правни действия срещу телевизията.

В отговор от АНТ 1 отговарят, че излъчването на материала в този вид е било сериозна грешка и няма да се повтори.

Привържениците на ПАОК понякога са наричани от останалите запалянковци "българи", което в този контекст се приема за обидно. Преди години в първото издание на тълковния си речник гръцкият лингвист Георгиос Бабиньотис беше включил сред определенията за "българин" и "привърженик на ПАОК", което предизвика толкова остри реакции, че при следващите издания на речника това значение беше премахнато.

Като цяло злобарщината на стадион "Тумба" е нещо нормално. "Бяло-черният" клуб, чиято абревиатура буквално значи "Общосолунски спортен клуб на цариградчани ", отдавна таят омраза към България и съвсем явно гледат да я прокламират. Вероятно водени от комплекси. 

Припомняме, че в началото на 2020-а година група ултраси на ПАОК нападна и преби до смърт българина Тоско Бозаджийски на улица в Солун. Младият мъж бе там, за да подкрепя кръвния враг на ПАОК - Арис, в дербито на втория по големина гръцки град. Привърженикът на Ботев обаче стана жертва на озверелите изроди, а до днес повечето от тях са на свобода.

Междудругото, именно "жълто-черните" от Арис поддържат топли приятелски връзки с колегите си от Ботев Пловдив и представители на двете агитки често си разменят гостувания.


Тагове: ПАОК, Арис, Гърция, българи

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси